Trabzon Dilatasyon

TRABZON DİLATASYON

Trabzon Dilatasyon mimari projelerde kullanılan önemli bir inşaat terimidir. Aynı veya farklı imalatlar arasında bırakılan belirli ölçüdeki boşluklardır.

Bu boşluklar bilinçli olarak bırakılmaktadır. Bilinçli olarak bırakılmasının sebepleri vardır. Bu sebepler zemindeki farklılıklar ve ısı değişimine dayalı değişikliklerdir.

Eğer dilatasyon dediğimiz bu boşluklar yapılar arasında bırakılmazsa yapıya zarar verir.

Bununla birlikte eğer dilatasyon boşlukları bırakılmazsa deprem anlarında yapılar birbirine çarparak felaketlere yol açar.

Bu boşlukların çeşitli kullanım alanları vardır. Bina araları, köprü araları, istinat duvarı araları…

Her malzemenin kendine özel özgül ısısı vardır. Dilatasyon işlemi yapılmadan önce bunlar üzerinde hesaplamalar yapılmaktadır. Her malzemenin kendine has özgül ısısı olduğu için genleşme ve büzüşme kat sayıları çok önemlidir.

Trabzon Dilatasyon Bandı
Trabzon Dilatasyon Bandı

DİLATASYON BANDI

Titreşimler sayesinde yapılar hareket eder ya da çöker.

Lider Grup İnşaat uzman yöneticileri, bu alanda montaj ve uygulama sırasında güvenlik ve kaliteye özellikle dikkat etmektedir.

Dilatasyon bantları, betonarme yapılarda hareket derzlerinin su geçirmez sızdırmazlığı için kullanılmaktadır. Betonda çok iyi ankrajın yanı sıra basınçlı suya karşı güvenli bir sızdırmazlık sağlarlar.

TRABZON DİLATASYONUN ÖNEMİ

Isı değişiklikleri sonucu oluşan çatlak ve kırıkları engellemek için dilatasyon şarttır. Hasarları engellemek, felaketlerin önüne geçmek için dilatasyon uygulanması gereken bir işleyiştir.

Dilatasyon uygulaması ile yapılar hem estetik bir görünüme sahip olur hem de dayanıklılıkları artar.

Trabzon Dilatasyon Uygulamaları
Trabzon Dilatasyon Uygulamaları

TRABZON DİLATASYON UYGULAMASI

Dilatasyon uygulaması ne kadar basit gibi görünse de çok önemli bir uygulamadır. Çünkü dilatasyonun olmaması durumunda yapılar ve yapıların içinde yaşayan insanlar büyük zararlar görebilmekte hatta can kaybı olabilmektedir. Bu yüzden dilatasyon uygulaması hayati önemlere sahiptir.

DİLATASYON BANDI UYGULAMA ÖNCESİ YÜZEY HAZIRLIĞI

Dilatasyon bandı kesinlikle tabliye betonuna uygulanır. Bu bant epoksi esaslı olduğu için uygulanan alan mutlaka düz olmak zorundadır. Düz değilse düzeltene kadar kesim ve kırım yapılmalıdır veya epoksi tamir harcıyla düzeltilmelidir. Bandın uygulanacağı alan mutlaka kuru ve tozsuz olmalıdır.

DİLATASYON DERZİ

Genleşme derzleri elastik bileşenlerdir. Boru hattındaki genişlemeleri ve titreşimleri emmek veya tesis bileşenlerinin montajını telafi etmek için bir genleşme derzi kullanılmaktadır. Genleşme derzleri eksensel hareketleri, yanal hareketleri, açısal hareketleri veya bu hareketlerin kombinasyonlarını emer.

Uygulamaya bağlı olarak, çelik, paslanmaz çelik, nikel bazlı alaşımlar, kauçuk, kumaş, PTFE veya Teflon gibi farklı malzemelerden bir genleşme derzi yapılabilir.

Deprem Derzleri

Deprem sarsıntılarını en aza indirmek ve büyük hasarları önlemek için deprem derzleri kullanılmaktadır. Çünkü deprem derzi sayesinde yapının zemininde oluşacak farklı oturma koşullarının ve ısının etkileri minimum seviyeye düşürülmektedir.

Hareket Derzi

Hareket derzini betonarme köprü gibi yapılarda oluşacak iç gerilmeler nedeniyle ayrılma, çatlama gibi olayları önlemek için kullanırız.

Titreşim Derzi

Titreşim derzi, yapılarda oluşabilecek titreşimlerin sonuçlarını önlemek için uygulanır. Genellikle endüstriyel alanlarda yüksek titreşim ile çalışan cihaz parçalarına uygulanarak titreşimin diğer alanlara yayılmasını engellemektedir.

DİLATASYON SU YALITIMI

Bina dilatasyonlarında mevcut dilatasyon derz boşluğunun temizlenmesi ile içine uygun çapta dolgu yerleştirilmektedir. Üzerine Styrene Bütadine Styrene modifiyeli bitüm esaslı dilatasyon derz bandı omega verilerek yüzeye şaloma alevi ile yapıştırılmaktadır.

Üzerine dilatasyon genişliğine uygun ebatta polietilen fitil/boru yerleştirilir ve ikinci kat dilatasyon derz bandı ile üzeri kaplanarak yalıtım tamamlanır.

DİLATASYON İZOLASYONU

Dilatasyon izolasyonu, dilatasyon boşluklarının suya ya da yangına karşı izole edilmesidir. İşlem yapılmadan önce dilatasyon izolasyonu yapılması önem teşkil etmektedir.

Boşlukların yangına karşı izole edilmesi de yangının çok hızlı bir şekilde yayılmasının önüne geçmek adına çok önemlidir.

Dilatasyon

Zemin Kapak Profilleri

Zemin Kapak Profilleri Zemin kapak profilleri inşaat sektörü için önemli olan uygulamalar içerisinde yer alır. Dilatasyon işlemi sonrasında yaygın olarak yapılan işlem zemin kapak profilleridir. Zeminlerin daha kaliteli olması ve uzun zaman kullanılabilmesi için zemin

Yükseltilmiş Döşeme

Yükseltilmiş Döşeme Yükseltilmiş döşeme, zaten var olan bir döşemenin üzerine yapılan ikinci döşeme olarak açıklanabilir. Farklı bir deyişle, yapılmış olan bir döşemenin üzerine, yeniden yapılan döşeme olarak da açıklayabiliriz. Günümüzde inşaat sektörüne bakıldığında, yükseltilmiş döşeme

Serflenin (Tesviye Şapı)

Tesviye şapı adıyla daha çok duyduğumuz serflenin, birçok isimle karşımıza çıkıyor. Akıllı şap veya cıvalı şap olarak da adlandırılan tesviye şapı; çimento yapı malzemesi kullanılarak zeminin düzeltilmesini sağlayan bir malzemedir. Tesviye şapı en çok PVC

Kaplama Altı Zemin Profilleri

Kaplama Altı Zemin Profilleri Dilatasyon Kaplama altı zemin profilleri betonarme yapıların daha uzun ömürlü olması için kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Betonarme yapılar hava koşullarından etkilenebilen malzemelerden oluşturulmaktadır. Yapıların hava koşullarından etkilenmemesi için kaplama altı

Dilatasyon Profilleri

Dilatasyon Profilleri Dilatasyon inşaat sektöründe kullanılan ve büyük öneme sahip olan bir terimdir. Dilatasyon işlemi, sıcaklık değişimleri nedeniyle oluşan çatlakları ve genel hasarları en aza indirmek amacıyla yapılmaktadır. Dilatasyon işlemi için yapılan boşlukları doldurmak amacıyla

Duvar Kaplama Profilleri

Duvar kaplama profili ile siz de artık istediğiniz her yerde modern, şık ve göz alıcı bir mekân elde edebilirsiniz! Duvar kaplama profili, MDF üzerine PVC kaplama yapılarak elde edilen bir üründür. MDF malzemesi, yoğun lif

WhatsApp
Şimdi Ara
v
Konum