Yükseltilmiş Döşeme

Yükseltilmiş Döşeme

Yükseltilmiş döşeme, zaten var olan bir döşemenin üzerine yapılan ikinci döşeme olarak açıklanabilir. Farklı bir deyişle, yapılmış olan bir döşemenin üzerine, yeniden yapılan döşeme olarak da açıklayabiliriz.

Günümüzde inşaat sektörüne bakıldığında, yükseltilmiş döşeme ihtiyacının arttığını söylemek mümkündür. Çünkü inşaat bitiminde gerçekleştirilmiş bir döşeme bulunur. Bu döşeme mekânda bulunacak olan kişiler tarafından beğenilmediğinde veya belli nedenlerden dolayı değiştirilmek istendiğinde genellikle maliyeti düşürmek amacıyla yükseltilmiş döşeme tercih edilir.

Bu gibi durumlarda yükseltilmiş döşeme tercih edilmesi maliyet açısından da daha uyguna geleceği gibi kablo, boru gibi malzemelerin geçişine de olanak sağlar. Maliyeti düşürmesiyle birlikte, bu malzemelerin geçişine de olanak sağladığı için, elektrik gibi durumların daha kolay ve az maliyetli çözülmesine de yardımcı olur.

Maliyet düşüklüğü ve kablo, boru gibi malzemelerin geçişine olanak vermesiyle; yükseltilmiş döşeme kullanım alanlarını her geçen gün arttırmaktadır. Gerek ofislerde gerek okullarda yükseltilmiş döşeme kullanılabileceği gibi, hastanelerde, fabrika veya alışveriş merkezleri gibi birçok mekânda kullanımı mevcuttur.

Aslında döşeme yapılmış zemin üzerine hemen hemen her mekânda yükseltilmiş döşeme yapılabilir. Böylece yükseltilmiş döşeme hem istenen tarzda mekânın yeniden dizayn edilmesine olanak sağlar hem de maliyeti düşürür.

Ayrıca yükseltilmiş döşeme, iklimlendirme sistemleri verimini de arttırmak amacıyla da kullanılabilir. Kabloların döşeme üzerinden geçirilmesi, iklimlendirme sistemlerinin verimini düşürür. Bu nedenle, yükseltilmiş döşeme yardımıyla verim arttırılabilir, kablolar yükseltilmiş döşeme aracılığıyla döşeme altından geçirilmiş olur.

Yükseltilmiş döşeme kullanıldığında birçok avantajdan yararlanma şansına sahip olursunuz:
• Mekânda maliyeti düşük değişiklikler yapabilir, yapılan döşemeleri değiştirmeden kendi tarzınıza uygun yeni döşemeye sahip olabilirsiniz.
• Kablo, boru gibi malzemeler döşeme altından geçeceği için görüntü kirliliği oluşmaz, mekân daha şık görünüşe ulaşmış olur.
• Elektrik gibi tesisat işlemleri daha kolay yapılabilecektir.
• Kısa sürede yükseltilmiş döşeme gerçekleştirilebilir, yapılışı kısa süre alır.
• İstenilen şekilde mekânın dizayn edilebilir olmasını sağlar.

Bir mekânı kiraladınız veya satın aldınız fakat döşemelerini beğenmediniz. Canınızı sıkmanıza hiç gerek yok. Çünkü yükseltilmiş döşeme rahatlığı var! Yükseltilmiş döşemeyle, az maliyetle mekâna istediğiniz döşemeyi yaptırabilirsiniz.

Dilatasyon

Kaplama Altı Duvar Tavan Profilleri

Kaplama Altı Duvar Tavan Profilleri Kaplama altı duvar tavan profilleri inşaat sektöründe en sık kullanılan ve yapılan işlemler arasındadır. Özellikle büyük alanları kaplayan yapılarda dilatasyon işlemi uygulanmaktadır. Binaların daha kullanışlı olması amacıyla yapılan bu işlem,

PVC Zemin Kaplamaları

PVC Zemin Kaplamaları PVC zemin kaplamaları, zemin kaplama için en çok tercih edilen bir kaplama türüdür. PVC zemin kaplamaları hakkında bilgiler öncesinde, kısaltılmış hali PVC olan kelimenin ne anlama geldiğini öğrenelim. PVC, polivinil klorür adlı

Dilatasyon Malzemeleri

Dilatasyon Malzemeleri Dilatasyon malzemeleri imar yapılarında tercih edilen ve gerekli olan bir boşluk bırakma çalışmasındaki gerekli malzemelerdir. Yapılarda bazı olası nedenlerden dolayı oluşabilecek çökme, göçme veya yıkım gibi olumsuz durumların önüne geçebilmek amacıyla dilatasyonlara başvurulur.

Paslanmaz Zemin

Paslanmaz Zemin, Duvar & Tavan, Köşe Kapaklar Paslanmaz zemin, duvar & tavan, köşe kapaklar betonarme yapılar için büyük öneme sahip olan işlemlerdir. Kullanılan malzemelerin paslanma ve işlevini yitirme durumları söz konusu olduğu için kapak seçimlerinde

Kurumsal Mobilya Sistemleri

Kurumsal mobilya sistemleri birçok avantajı yanında getiriyor. Dilediğiniz kurumsal mobilya sistemleri ile istediğiniz tarz, renk, modelde istediğiniz ürüne ulaşabilirsiniz. Hem de sadece ulaşmak ile kalmadan birçok avantajı da yakalayabilirsiniz. Öncelikle kurumsal mobilya sistemleri dediğimizde adından

Kaplama Üstü Duvar Tavan Profilleri

Kaplama Üstü Duvar Tavan Profilleri Kaplama üstü duvar tavan profilleri inşaat alanında sıklıkla kullanılan bir uygulama olmaktadır. Genel olarak tavan ile duvarlar arasında oluşan boşluklar vardır. Bu boşluklar kötü bir görünüme sahip olmaktadır. Oluşan boşluklar

WhatsApp
Şimdi Ara
v
Konum